Woning isoleren Jodoigne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Jodoigne? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Via een paar maatregelen als je spouwmuur isoleren en warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder check je uiteenlopende informatie over isolatie Jodoigne. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over de spouwmuur isoleren en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-jodoigne-1370

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Reductie geluid
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteJodoigne
Postcode1370
Gasverbruik20.300 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€162,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand ontdek je de populairste manieren om je woning in Jodoigne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Jodoigne kan zeer goedkoop (vanaf € 980 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten bedragen zo’n €1725 en het rendement ligt op zo’n €265 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Jodoigne kost je zo’n €5600. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. De potentiële besparing ligt op €810 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12000. Dit levert op circa €880 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er nog enkele alternatieve oplossingen. Hierna behandelen we de meest populaire vormen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Jodoigne (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en uiteraard een groenere maatschappij? Isoleren van de woning in Jodoigne is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2250 m3. De besparing komt neer op €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina tref je de gemiddelde kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Jodoigne. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3100)
€595
(€7200)
€940
(€9950)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€240
(€2450)
€370
(€3000)
Spouwmuur€235
(€1700)
€420
(€2250)
€940
(€3125)
HR++ glas€215
(€2050)
€265
(€4175)
€360
(€5075)
isolatie jodoigne 1370

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Soprema
 • Bauder

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Jodoigne?

Waarom juist nu mijn huis in Jodoigne isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals OCTA+ en Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275 en besparen tot €240 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan check je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hieronder check je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Jodoigne

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Jodoigne voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Jodoigne
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Jodoigne wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Jodoigne voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Jodoigne. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en een fors lagere energierekening. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment