Woning isoleren Grez-Doiceau

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Grez-Doiceau? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen als plat dak isoleren of tochtstrips of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand bekijk je waardevolle informatie over isolatie Grez-Doiceau. Dit kan gaan om thema’s als isolatie van muren en K-waarde. Meteen besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-grez-doiceau-1390

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Maak je huis stiller
 • Een hoger energielabel

ProvincieWaals Brabant
GemeenteGrez-Doiceau
Postcode1390
Gasverbruik20.320 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€162,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand vind je de meest populaire werkzaamheden om je woning in Grez-Doiceau te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Grez-Doiceau is betaalbaar (al vanaf +/- € 850 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €245 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn gemiddeld €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €220, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Grez-Doiceau kost plusminus €5750. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1100. Het rendement is al snel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Het rendement is ong. €990 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens zijn er verschillende interessante vormen. In het volgende overzicht behandelen we de interessantste oplossingen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Grez-Doiceau (juli 2024)?

Wil jij lagere energielasten of een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Grez-Doiceau kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. De besparing komt neer op €1100 per jaar. Hieronder calculeren we de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiespecialist in Grez-Doiceau. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3450)
€715
(€5850)
€1080
(€9000)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€190
(€2200)
€355
(€2800)
Spouwmuur€335
(€1550)
€750
(€2225)
€795
(€3000)
HR++ glas€190
(€1875)
€335
(€4225)
€420
(€4825)
isolatie grez-doiceau 1390

Populaire Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Ursa
 • Bahco
 • Rockwool
 • Recticel

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Grez-Doiceau?

Wat is het voordeel van mijn woning in Grez-Doiceau isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3575 en besparen tot €210 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide acties als isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hierna lees je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Dema, Big Mat. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over isolatiepremie in Grez-Doiceau

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Grez-Doiceau aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Grez-Doiceau
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Grez-Doiceau wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verouderde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Grez-Doiceau voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Grez-Doiceau. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment