Woning isoleren Ramillies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ramillies? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel en isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal komen we met bruikbare informatie over isolatie Ramillies. Dit kan gaan om zaken als de zolder isoleren en spuitisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-ramillies-1367

 • Een structureel lagere energierekening
 • Geen vochtproblemen
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRamillies
Postcode1367
Gasverbruik20.290 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€162,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand ontdek jij de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Ramillies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ramillies is voordeling (rond de € 740 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €270 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn zo’n €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €200 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ramillies kost om en nabij de €4950. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. De besparing loopt op tot €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11600. De winst is ong. €830 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we verschillende mogelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Ramillies (mei 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Ramillies is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2350 m3. Dat komt neer op €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Ramillies. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3700)
€855
(€7450)
€1220
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€190
(€1850)
€340
(€3300)
Spouwmuur€235
(€825)
€660
(€2675)
€860
(€3075)
HR++ glas€205
(€2200)
€270
(€3875)
€420
(€4600)
isolatie ramillies 1367

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Ramillies?

Waarom juist nu mijn huis in Ramillies isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Engie en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375 en dat levert gemiddeld op €265 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hierna lees je kort & bondige info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Hubo, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over isolatiepremie in Ramillies

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Ramillies kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ramillies
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Ramillies wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ramillies voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Ramillies. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een prettig klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment