Woning isoleren Lasne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lasne? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel of radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je bruikbare informatie over isolatie Lasne. Je kunt denken aan onderwerpen als de bodem isoleren en spouwanker. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-lasne-1380

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Minder geluidsoverlast
 • Toekomstbestendig

ProvincieWaals Brabant
GemeenteLasne
Postcode1380
Gasverbruik20.310 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€162,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Hierna tref jij de meest rendabele toepassingen om een woning in Lasne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lasne kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 870 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn zo’n €1925 en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, icynene, steenwol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lasne kost zo’n €5650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. De winst is plusminus €870 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we allerlei vaak toegepaste opties. In het gedeelte hieronder bespreken we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Lasne (april 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijk een energiezuinige maatschappij? Isoleren van jouw huis in Lasne is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 per jaar. Op deze website vind je de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Lasne. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3400)
€665
(€6100)
€1020
(€8550)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€280
(€2250)
€345
(€2750)
Spouwmuur€290
(€1750)
€500
(€1900)
€925
(€3375)
HR++ glas€235
(€2325)
€270
(€3725)
€370
(€4525)
isolatie lasne 1380

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • HPX
 • Eurofast
 • Recticel
 • Soprema

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Lasne?

Waarom moet ook ik mijn huis in Lasne isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier als Mega of Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000 en dat bespaart tot €235, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse klussen zoals isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Te koop bij de betere bouwmarkt als Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Brico, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom isolatiepremie in Lasne

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Lasne aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lasne
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Lasne wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Lasne voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Lasne. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een aangename warme woning en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment