Woning isoleren Wemmel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wemmel? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. haalbare maatregelen als de spouwmuur isoleren en schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hierna tref je uitgebreide informatie over isolatie Wemmel. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie buitenkant gevel en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-wemmel-1780

 • Minder energiekosten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteWemmel
Postcode1780
Gasverbruik20.650 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€160,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand ontdek jij de meest interessante manieren om je woning in Wemmel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wemmel is betaalbaar (vanaf ongeveer € 770 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €270 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn zo’n €2000 en het resultaat is zo’n €200, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wemmel kost om en nabij de €5350. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €13500. Daarmee bespaar je pakweg €820 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens noemen we nog meer vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Wemmel (april 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en tegelijk een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Wemmel is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2800 m3. De besparing komt neer op €850 (jaarlijks). Op deze website berekenen we de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Wemmel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3600)
€645
(€5700)
€1050
(€8400)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€170
(€2300)
€370
(€3400)
Spouwmuur€215
(€775)
€740
(€2625)
€940
(€3625)
HR++ glas€210
(€2550)
€315
(€3525)
€440
(€5375)
isolatie wemmel 1780

Professionele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Wemmel?

Waarom juist nu mijn huis in Wemmel isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Poweo, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3325, waarbij u een besparing realiseert van €245, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende werkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je nuttige informatie over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Handy Home, Hubo, Dema. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over isolatiepremie in Wemmel

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Wemmel aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wemmel
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Wemmel wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Wemmel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Wemmel. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen dragen bij aan een gezond wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment