Woning isoleren Wezembeek-Oppem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Wezembeek-Oppem? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van haalbare maatregelen als isolatie van de gevel en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je nuttige informatie over isolatie Wezembeek-Oppem. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolatie buitenkant gevel en lambda waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-wezembeek-oppem-1970

 • De energienota gaat omlaag
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • U stoot minder CO2 uit
 • Reductie geluid
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteWezembeek-Oppem
Postcode1970
Gasverbruik20.780 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€162,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina check je de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Wezembeek-Oppem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wezembeek-Oppem is goed te betalen (plusminus € 830 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De onkosten variëren rond €1650 en het rendement ligt op zo’n €225 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wezembeek-Oppem kost om en nabij de €5900. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1240. De besparing loopt op tot €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11000. De winst is circa €870, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast noemen we meerdere rendabele uitvoeringen. In de volgende paragraaf beoordelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Wezembeek-Oppem (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Wezembeek-Oppem is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 (jaarlijks). Hieronder berekenen we de verwachte kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Wezembeek-Oppem. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3050)
€595
(€4800)
€970
(€9500)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€260
(€2650)
€350
(€3450)
Spouwmuur€295
(€1625)
€460
(€2425)
€815
(€3175)
HR++ glas€240
(€2600)
€270
(€3850)
€350
(€4725)
isolatie wezembeek-oppem 1970

Bekende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Knauf Insulation
 • Isover

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Wezembeek-Oppem?

Waarom zou ik mijn woning in Wezembeek-Oppem isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij als OCTA+ en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3450 en besparen tot €310 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Zo komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande activiteiten zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze pagina bekijk je meer info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over de huidige isolatiepremie in Wezembeek-Oppem

Met hulp van de huidige premies wordt je woning isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Wezembeek-Oppem aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Wezembeek-Oppem
Het is evident: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Op basis van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Wezembeek-Oppem wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Wezembeek-Oppem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Wezembeek-Oppem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment