Woning isoleren Wichelen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wichelen? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van binnenmuren of isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Hierna vind je diverse informatie over isolatie Wichelen. Je komt meer te weten over zaken als isolatie van de vliering en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-wichelen-9260

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Een warmere én stillere woning
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWichelen
Postcode9260
Gasverbruik21.410 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€163,57

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf ontdek je de meest populaire onderdelen om een woning in Wichelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wichelen is goed te betalen (vanaf plusminus € 830 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De tarieven fluctueren rond de €1875 en de besparing op de energienota loopt op tot €185 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wichelen kost ongeveer €4600. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1010. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €13300. Hiermee bespaar je circa €940 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we nog een aantal rendabele vormen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Wichelen (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en uiteraard een duurzame toekomst? Isoleren van een huis in Wichelen is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. Dat komt neer op €1325 per jaar. Op deze website calculeren we de uiteindelijke kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Wichelen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3850)
€785
(€5850)
€960
(€8400)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€175
(€1650)
€390
(€3350)
Spouwmuur€300
(€1025)
€690
(€2550)
€880
(€3525)
HR++ glas€230
(€2450)
€310
(€3950)
€365
(€5075)
isolatie wichelen 9260

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Meer weten over het isolatiebedrijf in Wichelen?

Waarom zou ik mijn woning in Wichelen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij als OCTA+ of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3075 en dat bespaart tot €300 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Daardoor analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Brico, Big Mat, Gamma, Dema, Handy Home. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Wichelen

Met hulp van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Wichelen voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wichelen
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Wichelen wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Wichelen voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Wichelen. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een comfortabel klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment