Woning isoleren Wuustwezel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Wuustwezel? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel zoals het dak isoleren of isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be bekijk je waardevolle informatie over isolatie Wuustwezel. We bespreken vraagstukken over isolatie van de kruipruimte en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-wuustwezel-2990

 • Supersnel terugverdient
 • Een aangenaam wooncomfort
 • CO2 uitstoot beperken
 • Brandbeschermend
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieAntwerpen
GemeenteWuustwezel
Postcode2990
Gasverbruik21.790 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€171,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje ontdek je de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Wuustwezel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wuustwezel is voordeling (plusminus € 880 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €225 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten variëren rond €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €215 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Wuustwezel kost +/- €5050. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Het rendement is ongeveer €820 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog enkele rendabele werkzaamheden. In onderstaande tekst praten we over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Wuustwezel (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en uiteraard een energiebewuste maatschappij? Isoleren van de woning in Wuustwezel is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2575 m3. De besparing komt neer op €850 per jaar. Op deze website ontdek je de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Wuustwezel. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3700)
€765
(€5900)
€970
(€9100)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€225
(€2650)
€310
(€2900)
Spouwmuur€345
(€1250)
€420
(€2650)
€785
(€3125)
HR++ glas€230
(€1950)
€310
(€3575)
€375
(€4700)
isolatie wuustwezel 2990

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Wuustwezel?

Waarom moet ook ik mijn huis in Wuustwezel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3450, dat betekent een winst van 265 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op die manier ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide investeringen als isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Dema, Big Mat. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Wuustwezel

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Wuustwezel op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wuustwezel
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Wuustwezel wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wuustwezel voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Wuustwezel. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment