Woning isoleren Zoersel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Zoersel? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een investering als schuin dak isoleren of radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina lees je belangrijke informatie over isolatie Zoersel. Je kunt denken aan thema’s als isolerende kozijnen en deuren en isolatieplan. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-zoersel-2980

 • Uitstekend rendement
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Draag bij aan een milieu
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieAntwerpen
GemeenteZoersel
Postcode2980
Gasverbruik21.780 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€171,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Hierna vind je de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Zoersel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zoersel is voordeling (vanaf zo’n € 950 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €235 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten fluctueren rond de €1650 en de besparing loopt op tot €200 p/jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, dekens, icynene, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Zoersel kost +/- €5400. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11800. Hiermee bespaar je ong. €880 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er verschillende vaak toegepaste werkzaamheden. Hierna behandelen we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Zoersel (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en uiteraard een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Zoersel is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 (jaarlijks). Op deze pagina komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Zoersel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4300)
€645
(€4750)
€940
(€9050)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€290
(€1750)
€375
(€3100)
Spouwmuur€270
(€1125)
€640
(€2575)
€805
(€3350)
HR++ glas€240
(€2650)
€315
(€3450)
€420
(€5325)
isolatie zoersel 2980

Actuele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Knauf Insulation
 • Isover

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Zoersel?

Waarom moet ook ik mijn huis in Zoersel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Essent of Elegant, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Verder merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3925, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide klussen zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. In de box hieronder vind je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Gamma, Big Mat, Handy Home, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over de huidige isolatiepremie in Zoersel

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Zoersel aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zoersel
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door het advies hieronder creëer je een isolatieplan Zoersel wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Zoersel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Zoersel. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment