Woning isoleren Falmignoul

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Falmignoul? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Via een aantal stappen als je dak isoleren en radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal check je belangrijke informatie over isolatie Falmignoul. We bespreken items als isolatie van deuren en minerale wol. Direct aan de slag? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-falmignoul-5500

 • Lagere energienota
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteDinant
Postcode5500
Gasverbruik21.710 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€165,95

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Hierna ontdek jij de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Falmignoul te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Falmignoul is betaalbaar beginnend bij € 810 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €295 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn ongeveer €1975 en het resultaat is zo’n €250 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Falmignoul kost om en nabij de €4900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €980. De potentiële besparing ligt op €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12800. Je profiteert van circa €970 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we verschillende interessante alternatieven. In het gedeelte hierna benoemen we de meest populaire opties.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Falmignoul (februari 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of wellicht een groenere toekomst? Isoleren van de woning in Falmignoul is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2250 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €900 per jaar. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de kosten (bij benadering) in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Falmignoul. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3300)
€845
(€4950)
€910
(€8700)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€295
(€1700)
€365
(€3550)
Spouwmuur€305
(€900)
€610
(€1925)
€905
(€3400)
HR++ glas€240
(€2800)
€325
(€4175)
€430
(€4950)
isolatie falmignoul 5500

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Falmignoul?

Waarom moet ook ik mijn huis in Falmignoul isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3175 en dat levert gemiddeld op €305, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Hierdoor check je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige klussen als isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze website tref je praktische info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Brico, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Dema. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Dinant

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Dinant op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Dinant
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Falmignoul wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Falmignoul voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Falmignoul. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettig wooncomfort en veel minder stookkosten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment