Woning isoleren Yvoir

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Yvoir? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals isolatie van de vliering of isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je uiteenlopende informatie over isolatie Yvoir. Je kunt denken aan onderwerpen als isolatie van de kruipruimte en glaswol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-yvoir-5530

 • Een flink lagere energierekening
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieNamen
GemeenteYvoir
Postcode5530
Gasverbruik23.260 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€174,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website achterhaal jij de meest toegepaste werkzaamheden om je woning in Yvoir te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Yvoir is voordeling (om en nabij de € 940 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €235 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De kosten variëren rond €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €285, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Yvoir kost ongeveer €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Het voordeel is pakweg €830 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast bestaan er nog enkele rendabele werkzaamheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Yvoir (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en uiteraard een energiezuinige toekomst? Isoleren van een huis in Yvoir kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website calculeren we de kosten (bij benadering) zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Yvoir. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3400)
€785
(€4500)
€960
(€8600)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€240
(€2300)
€340
(€3550)
Spouwmuur€320
(€1300)
€530
(€2350)
€820
(€3575)
HR++ glas€250
(€2275)
€325
(€4175)
€440
(€4425)
isolatie yvoir 5530

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over het isolatiebedrijf in Yvoir?

Waarom zou ik mijn huis in Yvoir isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3550, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse acties zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Onderstaand vind je een handig overzicht van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Brico, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over isolatiepremie in Yvoir

Mede door de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Yvoir in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Yvoir
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Yvoir wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Yvoir voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Yvoir. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal wooncomfort en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment