Woning isoleren Sommière

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sommière? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een paar maatregelen als tussenwanden isoleren en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hieronder ontdek je belangrijke informatie over isolatie Sommière. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de zolder en vocht in huis of vochtproblemen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-sommiere-5523

 • Lagere energienota
 • Einde van vochtproblemen
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNamen
GemeenteOnhaye
Postcode5523
Gasverbruik21.800 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€167,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website tref jij de populairste acties om je woning in Sommière te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sommière is goedkoop (vanaf ongeveer € 750 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De onkosten zijn zo’n €1650 en het rendement ligt op zo’n €265 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, steenwol, glaswol, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sommière kost doorgaans €4450. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Hiermee bespaar je plusminus €800 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook noemen we nog enkele mogelijke oplossingen. Hieronder benoemen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Sommière (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en ook een energiebewuste toekomst? Isoleren van woning/huis in Sommière is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1000 p/jaar. Op deze pagina tref je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiespecialist in Sommière. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3250)
€595
(€7000)
€1110
(€9100)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€265
(€2400)
€335
(€2900)
Spouwmuur€400
(€1425)
€690
(€2125)
€820
(€3675)
HR++ glas€240
(€2175)
€315
(€4275)
€385
(€5050)
isolatie sommiere 5523

Actuele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Sommière?

Waarom moet ook ik mijn huis in Sommière isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Engie of Trevion, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3850, dat betekent een winst van 245 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse projecten zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze pagina lees je meer info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van isolatiepremie in Onhaye

Met behulp van de huidige premies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Onhaye meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Onhaye
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Sommière wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Sommière voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Sommière. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangename leefomgeving en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment