Woning isoleren Lisogne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lisogne? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel of isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be check je handige informatie over isolatie Lisogne. Bijvoorbeeld thema’s als het dak isoleren en koudeval. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-lisogne-5501

 • Flinke besparing
 • Minder problemen met vocht
 • Een duurzame oplossing
 • Rust en comfort in huis
 • Hogere woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteDinant
Postcode5501
Gasverbruik21.730 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€166,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf zie je de meest toegepaste werkzaamheden om je woning in Lisogne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lisogne is aantrekkelijk (rond de € 920 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De kosten zijn gemiddeld €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 p/jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, dekens, icynene, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Lisogne kost ongeveer €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12500. De winst is zo’n €980 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0bestaan er diverse vaak toegepaste mogelijkheden. Hierna behandelen we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Lisogne (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of bijdragen aan een bewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Lisogne is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2975 m3. Dat komt neer op €1375 p/jaar. Op deze pagina komen we met de gemiddelde kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Lisogne. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3150)
€715
(€4800)
€940
(€9600)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€185
(€1900)
€310
(€3500)
Spouwmuur€390
(€1475)
€660
(€2425)
€895
(€3275)
HR++ glas€225
(€2750)
€315
(€4250)
€440
(€4750)
isolatie lisogne 5501

Interessante Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Lisogne?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Lisogne isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf als OCTA+ en Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3700 en dat levert gemiddeld op €300 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande klussen zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over isolatiepremie in Dinant

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Dinant meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dinant
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Lisogne wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Lisogne voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Lisogne. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen resulteren in een aangename warme woning en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment