Woning isoleren Sterrebeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Sterrebeek? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Met enkele acties als isolatie van de gevel of isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina komen we met waardevolle informatie over isolatie Sterrebeek. Je kunt denken aan onderwerpen als kieren dichten en koudeval. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-sterrebeek-1933

 • Elke maand besparen op energie
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Goed voor het milieu
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZaventem
Postcode1933
Gasverbruik21.610 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€168,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand check jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om een woning in Sterrebeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sterrebeek kan zeer goedkoop (plusminus € 970 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De kosten variëren rond €1900 en de besparing loopt op tot €200 p/jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, icynene, glaswol, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Sterrebeek kost zo’n €5650. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €950. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. De winst is ongeveer €850 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook onderscheiden we nog enkele vaak toegepaste opties. In het gedeelte hierna vermelden we de populairste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Sterrebeek (juli 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of bijdragen aan een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van jouw woning in Sterrebeek is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. Dat komt neer op €850 per jaar. Hieronder kijken we naar de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Sterrebeek. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3750)
€715
(€7400)
€950
(€9500)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€285
(€1650)
€350
(€3600)
Spouwmuur€215
(€1275)
€560
(€2325)
€895
(€3400)
HR++ glas€195
(€2650)
€260
(€3700)
€365
(€5000)
isolatie sterrebeek 1933

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Sterrebeek?

Waarom moet ook ik mijn huis in Sterrebeek isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder als Essent en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3925 en dat levert gemiddeld op €215 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse projecten als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Hubo, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Zaventem

Mede door een speciale premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Zaventem meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zaventem
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Sterrebeek wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dun (tochtig) glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sterrebeek voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Sterrebeek. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren in een comfortabel klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment