Woning isoleren Zelzate

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zelzate? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een investering zoals de kruipruimte isoleren of tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder lees je uiteenlopende informatie over isolatie Zelzate. Je komt meer te weten over topics als isolatie van schuine dak en steenwol. Direct aan de slag? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-zelzate-9060

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Snel te plaatsen
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZelzate
Postcode9060
Gasverbruik21.220 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€167,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje check je de meest rendabele acties om je woning in Zelzate te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zelzate is aantrekkelijk (rond de € 990 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €265 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €215 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Zelzate kost zo’n €5100. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12600. De winst is zo’n €930, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we diverse rendabele werkzaamheden. Hierna vermelden we de interessantste vormen.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Zelzate (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of wellicht een energiebewuste wereld? Isoleren van woning/huis in Zelzate kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2500 m3. De besparing komt neer op €1075 per jaar. Op deze website ontdek je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Zelzate. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4350)
€695
(€7250)
€1210
(€9050)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€210
(€1600)
€300
(€3550)
Spouwmuur€220
(€800)
€710
(€2675)
€845
(€3050)
HR++ glas€205
(€2175)
€310
(€3500)
€375
(€4975)
isolatie zelzate 9060

Actuele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • NMC
 • Borgh

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Zelzate?

Waarom mijn woning in Zelzate isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij als Essent of Trevion, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €4000, dat betekent een winst van 335, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Vandaar kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande acties zoals isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze website tref je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Dema, Handy Home, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Zelzate

Door te profiteren van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Zelzate kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zelzate
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Zelzate wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Zelzate voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Zelzate. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een optimaal leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment