Woning isoleren Zonnebeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Zonnebeke? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld dubbel glas of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand lees je belangrijke informatie over isolatie Zonnebeke. We bespreken vraagstukken over deuren isoleren en koudeval. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-zonnebeke-8980

 • Minder energielasten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • CO2 uitstoot beperken
 • Weinig last van geluid
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZonnebeke
Postcode8980
Gasverbruik21.200 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€167,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina check je de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Zonnebeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zonnebeke is aantrekkelijk (plusminus € 930 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €260 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn ongeveer €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €205 p/jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Zonnebeke kost gemiddeld €4950. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12400. Dit levert op grofweg €800 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er diverse mogelijke alternatieven. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Zonnebeke (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en uiteraard een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een huis in Zonnebeke is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2325 m3. De besparing komt neer op €1075 per 12 maanden. Hierna ontdek je de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Zonnebeke. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3300)
€825
(€7050)
€940
(€8000)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€265
(€2450)
€340
(€3550)
Spouwmuur€190
(€1075)
€590
(€2125)
€870
(€3175)
HR++ glas€245
(€1825)
€330
(€3150)
€375
(€4975)
isolatie zonnebeke 8980

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Bahco
 • Eurofast

Meer weten over het isolatiebedrijf in Zonnebeke?

Waarom moet ook ik mijn huis in Zonnebeke isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Mede geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000 en besparen tot €245 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Onderstaand check je een samenvatting van de meest populaire soorten. Te koop bij grotere bouwmarkten als Dema, Hubo, Handy Home, Big Mat, Gamma, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom isolatiepremie in Zonnebeke

Met hulp van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Zonnebeke aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Zonnebeke
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Via tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Zonnebeke wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Zonnebeke voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Zonnebeke. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een comfortabel leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment