Woning isoleren Eppegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Eppegem? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een isolatiemaatregel als de binnengevel isoleren of isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Onderstaand tref je bruikbare informatie over isolatie Eppegem. Bijvoorbeeld vraagstukken over triple glas en condensvorming. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-eppegem-1980

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZemst
Postcode1980
Gasverbruik21.620 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€169,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina bekijk jij de meest interessante onderdelen om jouw woning in Eppegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Eppegem kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 940 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1850 en je bespaart al snel €240, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Eppegem kost +/- €4650. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1070. Het rendement is al snel €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. De winst is grofweg €820 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we verscheidene interessante vormen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Eppegem (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of wellicht een groenere samenleving? Isoleren van een huis in Eppegem is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. Dat komt neer op €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand bekijk je de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Eppegem. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3800)
€815
(€7100)
€1000
(€9450)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€280
(€1850)
€380
(€3300)
Spouwmuur€185
(€1075)
€620
(€2375)
€800
(€3050)
HR++ glas€250
(€2350)
€320
(€3675)
€405
(€4550)
isolatie eppegem 1980

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Meer weten over het isolatiebedrijf in Eppegem?

Waarom mijn woning in Eppegem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Watz of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975 en geeft een besparing van €220 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Zemst

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt een huis isoleren verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Zemst aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Zemst
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met onderstaande tips kom je met een isolatieplan Eppegem wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Eppegem voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Eppegem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment