Woning isoleren Zemst

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Zemst? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie of radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina komen we met bruikbare informatie over isolatie Zemst. Je komt meer te weten over onderwerpen als isolerende deuren en U-waarde. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-zemst-1980

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Je kunt veel zelf doen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZemst
Postcode1980
Gasverbruik20.790 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€163,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna vind je de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Zemst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zemst is interessant (gemiddeld zo’n € 730 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €235 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De kosten fluctueren rond de €1925 en de besparing loopt op tot €265 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Zemst kost +/- €5900. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13300. Je profiteert van grofweg €970 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens kennen we diverse vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Zemst (april 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of bijdragen aan een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Zemst is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2200 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 per 12 maanden. Onderstaand bekijk je de hoogte van de investering in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Zemst. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3450)
€625
(€4550)
€1110
(€9100)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€265
(€1750)
€375
(€3100)
Spouwmuur€220
(€1625)
€610
(€2350)
€920
(€3275)
HR++ glas€205
(€2325)
€285
(€3400)
€350
(€4800)
isolatie zemst 1980

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Zemst?

Waarom mijn woning in Zemst isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als OCTA+ en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Ook geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3975, dat betekent een winst van 265 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande maatregelen als gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. In de box hieronder vind je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Brico, Handy Home, Dema. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over isolatiepremie in Zemst

Met behulp van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Zemst aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zemst
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Zemst wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere warmtedoorlatend glas, verouderde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Zemst voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Zemst. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangenaam leefklimaat en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment