Woning isoleren Zonhoven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Zonhoven? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels relatief eenvoudige maatregelen als spouwmuurisolatie of schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand vind je uiteenlopende informatie over isolatie Zonhoven. We bespreken vraagstukken over isolatie van de spouw en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-zonhoven-3520

 • Een structureel lagere energierekening
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Goed bezig voor het milieu
 • Ook geluidsdicht
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieLimburg
GemeenteZonhoven
Postcode3520
Gasverbruik21.810 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€165,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand bekijk je de meest populaire stappen om een woning in Zonhoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zonhoven is goedkoop (ongeveer € 910 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €240 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1650 en het bespaart circa €205 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, folie, glaswol, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Zonhoven kost om en nabij de €5750. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1140. Het rendement is al snel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11900. Dit levert op grofweg €940 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Overigens onderscheiden we nog een aantal alternatieve alternatieven. In de volgende paragraaf benoemen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Zonhoven (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en uiteraard een groenere samenleving? Isoleren van de woning in Zonhoven is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2250 m3. De besparing komt neer op €1300 per jaar. Hieronder calculeren we de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Zonhoven. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3350)
€775
(€6800)
€990
(€8600)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€195
(€2200)
€360
(€3300)
Spouwmuur€340
(€1000)
€490
(€2800)
€875
(€3025)
HR++ glas€190
(€2900)
€315
(€3675)
€415
(€4575)
isolatie zonhoven 3520

Actuele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • HPX
 • Eurofast
 • Recticel
 • Soprema

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Zonhoven?

Waarom zou ik mijn woning in Zonhoven isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Watz of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3850 en besparen tot €340 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse acties als isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Onderstaand komen we met praktische info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Handy Home, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Zonhoven

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Zonhoven in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zonhoven
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen door te isoleren. Maar let op, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Zonhoven wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Zonhoven voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Zonhoven. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een fijn en comfortabel binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment