Woning isoleren Grotenberge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Grotenberge? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een isolatiemaatregel als isolatie buitenkant gevel en radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal lees je bruikbare informatie over isolatie Grotenberge. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van de vliering en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-grotenberge-9620

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Minder problemen met vocht
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Je kunt veel zelf doen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode9620
Gasverbruik20.710 kWh
Stroomverbruik3532,32165488984 kWh
Gemiddelde energierekening€165,77

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop achterhaal jij de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Grotenberge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Grotenberge is aantrekkelijk (ongeveer € 870 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €230 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven variëren rond €1725 en de potentiële besparing ligt op €270 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, dekens, folie, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Grotenberge kost om en nabij de €5000. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Hiermee bespaar je grofweg €990, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens kennen we nog enkele mogelijke uitvoeringen. Hierna vermelden we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Grotenberge (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of een groenere maatschappij? Isoleren van jouw huis in Grotenberge is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2275 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna komen we met de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiespecialist in Grotenberge. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3200)
€595
(€5100)
€1110
(€8050)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€270
(€2450)
€375
(€3350)
Spouwmuur€305
(€1100)
€680
(€2400)
€920
(€3400)
HR++ glas€195
(€2100)
€265
(€4250)
€375
(€4625)
isolatie grotenberge 9620

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Grotenberge?

Waarom juist nu mijn huis in Grotenberge isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Mega of Lampiris, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3900 en dat levert gemiddeld op €280 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Vandaar ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote acties als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder bekijk je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Brico, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Zottegem

Door te profiteren van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Zottegem kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zottegem
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Via tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Grotenberge wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Grotenberge voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Grotenberge. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een comfortabel klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment