Woning isoleren Zottegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zottegem? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Via enkele acties als bijv. de gevel isoleren of isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hierna komen we met nuttige informatie over isolatie Zottegem. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van muren en vocht in huis of vochtproblemen. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-zottegem-9620

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een prettige leefomgeving
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode9620
Gasverbruik21.560 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€165,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf check jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Zottegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zottegem is goed te betalen (vanaf zo’n € 850 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €185 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten liggen rond €1600 en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zottegem kost zo’n €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1090. De besparing loopt op tot €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. De winst is ong. €910 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder kennen we nog een aantal alternatieve uitvoeringen. Hieronder bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Zottegem (april 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of bijdragen aan een energiezuinige toekomst? Isoleren van een woning in Zottegem is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 p/jaar. Op deze pagina calculeren we de verwachte kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Zottegem. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3650)
€775
(€4750)
€1140
(€8550)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€255
(€2300)
€345
(€3150)
Spouwmuur€250
(€1275)
€660
(€2775)
€835
(€3025)
HR++ glas€225
(€2575)
€320
(€4225)
€390
(€4425)
isolatie zottegem 9620

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • HPX
 • Eurofast
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Zottegem?

Waarom zou ik mijn woning in Zottegem isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Mega en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3025 en geeft een besparing van €280 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige projecten als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Brico, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Zottegem

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Zottegem op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zottegem
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Zottegem wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zottegem voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Zottegem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren in een optimaal wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment