Woning isoleren Erwetegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Erwetegem? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een paar maatregelen als je dak isoleren en radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze website lees je handige informatie over isolatie Erwetegem. Dit kan gaan om onderwerpen als deuren isoleren en houten vloer isoleren. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-erwetegem-9620

 • Supersnel terugverdient
 • Einde van vochtproblemen
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Minder ongedierte
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode9620
Gasverbruik20.690 kWh
Stroomverbruik3531,69681765308 kWh
Gemiddelde energierekening€165,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop achterhaal je de meest rendabele toepassingen om een woning in Erwetegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Erwetegem is goedkoop (vanaf zo’n € 950 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €270 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De kosten zijn zo’n €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Erwetegem kost ongeveer €5100. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. De potentiële besparing ligt op €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Dit levert op om en nabij €820 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we verscheidene mogelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf bespreken we de populairste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Erwetegem (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en ook een duurzame samenleving? Isoleren van jouw huis in Erwetegem is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €975 (jaarlijks). Op deze website vind je de kosten (bij benadering) zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Erwetegem. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3600)
€595
(€5300)
€1220
(€8650)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€205
(€2550)
€340
(€3000)
Spouwmuur€355
(€750)
€450
(€2775)
€805
(€3225)
HR++ glas€240
(€2725)
€285
(€3050)
€360
(€4575)
isolatie erwetegem 9620

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Meer weten over het isolatiebedrijf in Erwetegem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Erwetegem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275 en dat bespaart tot €260 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige projecten als isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze website bekijk je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Brico. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Zottegem

Dankzij de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Zottegem kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zottegem
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Erwetegem wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Erwetegem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Erwetegem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een comfortabel leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment