Woning isoleren Balegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Balegem? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals de vloer isoleren en radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over isolatie Balegem. We staan stil bij topics als de vloer isoleren en isolatieplan. Meteen besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-balegem-9860

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een prettige leefomgeving
 • Een verantwoorde keuze
 • Een warmere én stillere woning
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOosterzele
Postcode9860
Gasverbruik21.560 kWh
Stroomverbruik3558,87723745203 kWh
Gemiddelde energierekening€169,91

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be lees jij de meest rendabele toepassingen om een woning in Balegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Balegem is goed te betalen (al vanaf +/- € 720 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1650 en je bespaart al snel €215 p/jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Balegem kost om en nabij de €5650. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11300. Het rendement is plusminus €980 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook kennen we meerdere interessante alternatieven. Hieronder bediscussiëren we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Balegem (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een bewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Balegem kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2075 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Balegem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3250)
€645
(€5100)
€1180
(€8300)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€280
(€1550)
€305
(€3000)
Spouwmuur€365
(€850)
€670
(€2675)
€865
(€3250)
HR++ glas€225
(€2800)
€275
(€3350)
€370
(€5375)
isolatie balegem 9860

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Balegem?

Waarom juist nu mijn huis in Balegem isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier als Mega of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Mede neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3775, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende investeringen zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hierna lees je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Dema, Hubo, Handy Home, Brico, Gamma, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van isolatiepremie in Oosterzele

Door te profiteren van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Oosterzele op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oosterzele
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Balegem wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Balegem voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Balegem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment