Woning isoleren Baardegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Baardegem? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld vliering isoleren of isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal check je uitgebreide informatie over isolatie Baardegem. Je leest uitvoerig over items als isolatie van muren en purschuim. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-baardegem-9310

 • Lagere stookkosten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalst
Postcode9310
Gasverbruik20.030 kWh
Stroomverbruik3511,07718884008 kWh
Gemiddelde energierekening€162,46

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina achterhaal je de interessantste onderdelen om een woning in Baardegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Baardegem is voordeling (al vanaf +/- € 930 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €185 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De tarieven fluctueren rond de €1650 en het bespaart circa €245 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Baardegem kost gemiddeld €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1060. De besparing loopt op tot €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13300. Hiermee bespaar je om en nabij €780 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast bestaan er nog een aantal interessante opties. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de interessantste oplossingen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Baardegem (juni 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en tegelijk een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Baardegem is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2650 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Baardegem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3300)
€855
(€7350)
€1020
(€8850)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€195
(€2600)
€370
(€3550)
Spouwmuur€355
(€1300)
€670
(€2350)
€905
(€3550)
HR++ glas€220
(€2900)
€275
(€3975)
€430
(€4725)
isolatie baardegem 9310

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Baardegem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Baardegem isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Luminus of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3200 en dat bespaart tot €245 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide maatregelen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hieronder bekijk je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Brico, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Aalst

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Aalst aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Aalst
Het is simpel: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Baardegem wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, oude muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Baardegem voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Baardegem. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment