Woning isoleren Erembodegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Erembodegem? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een investering als dakisolatie of tochtwering kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal tref je belangrijke informatie over isolatie Erembodegem. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van de dakkapel en EPS isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-erembodegem-9320

 • Snelle terugverdientijd
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Groene investering
 • Meer stilte in huis
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalst
Postcode9320
Gasverbruik20.070 kWh
Stroomverbruik3512,3268633136 kWh
Gemiddelde energierekening€162,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk jij de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Erembodegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Erembodegem kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 750 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten fluctueren rond de €1950 en de winst ligt rond de €240 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Erembodegem kost ongeveer €5150. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Dit levert op grofweg €880 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we verschillende interessante opties. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de populairste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Erembodegem (mei 2024)?

Wil jij lagere energielasten of een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Erembodegem is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2175 m3. Dat is dus al gauw €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna kijken we naar de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Erembodegem. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3100)
€815
(€6350)
€1250
(€8750)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€270
(€1950)
€310
(€3100)
Spouwmuur€385
(€1500)
€750
(€2075)
€870
(€3400)
HR++ glas€195
(€2075)
€320
(€3300)
€405
(€4725)
isolatie erembodegem 9320

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Erembodegem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Erembodegem isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco en Lampiris, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3875, waarbij u een besparing realiseert van €300 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige klussen als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be check je kort & bondige info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Dema, Brico, Hubo, Big Mat, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Aalst

Met hulp van een speciale premie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Aalst op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Aalst
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Geholpen door onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Erembodegem wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Erembodegem voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Erembodegem. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een gezond klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment