Woning isoleren Meldert

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Meldert? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage en tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand komen we met bruikbare informatie over isolatie Meldert. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolerende raamfolie en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-meldert-9310

 • Een structureel lagere energierekening
 • Vocht absorberend vermogen
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalst
Postcode9310
Gasverbruik20.050 kWh
Stroomverbruik3511,70202607684 kWh
Gemiddelde energierekening€162,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna check jij de populairste manieren om jullie woning in Meldert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Meldert is aantrekkelijk (vanaf € 860 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €285 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1900 en de winst ligt rond de €185 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Meldert kost ongeveer €4500. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Het rendement is pakweg €890 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zien we verschillende mogelijke alternatieven. In het gedeelte hierna beschrijven we de populairste opties.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Meldert (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en natuurlijk een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Meldert is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be ontdek je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Meldert. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4200)
€875
(€6500)
€1040
(€8450)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€190
(€2350)
€345
(€3400)
Spouwmuur€195
(€850)
€640
(€2425)
€805
(€3150)
HR++ glas€230
(€2575)
€290
(€3125)
€355
(€4800)
isolatie meldert 9310

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Meer weten over het isolatiebedrijf in Meldert?

Wat is het voordeel van mijn woning in Meldert isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier als Mega of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225 en dat bespaart tot €200 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hierna check je praktische info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Dema, Brico, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom isolatiepremie in Aalst

Door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Aalst aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Aalst
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Meldert wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Meldert voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Meldert. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een comfortabel leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment