Woning isoleren Poesele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Poesele? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een investering als vloerisolatie en deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je belangrijke informatie over isolatie Poesele. Je kunt denken aan topics als tochtprofielen en minerale wol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-poesele-9850

 • Een flink lagere energierekening
 • Minder last van vocht
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Minder last van ongedierte
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9850
Gasverbruik21.540 kWh
Stroomverbruik3558,25240021528 kWh
Gemiddelde energierekening€169,81

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna lees jij de meest populaire methodes om jouw woning in Poesele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Poesele is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 800 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €195 p/jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, dekens, glaswol, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Poesele kost zo’n €4750. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €980. Het rendement is al snel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €13300. Je profiteert van ongeveer €880 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog meer populaire oplossingen. In het volgende overzicht beoordelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Poesele (juli 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of wellicht een energiebewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Poesele is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2350 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Poesele. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3500)
€785
(€5650)
€940
(€9050)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€275
(€2650)
€320
(€3600)
Spouwmuur€260
(€725)
€460
(€2100)
€835
(€3200)
HR++ glas€225
(€2975)
€330
(€3275)
€445
(€4950)
isolatie poesele 9850

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Poesele?

Waarom juist nu mijn huis in Poesele isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3375, dat betekent een winst van 260 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand vind je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Deinze

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Deinze voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Deinze
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Poesele wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere enkel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Poesele voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Poesele. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment