Woning isoleren Haasrode

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Haasrode? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Met een aantal stappen zoals de spouw isoleren of isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be lees je uitgebreide informatie over isolatie Haasrode. Denk aan topics als de gevel isoleren en R-waarde. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-haasrode-3053

 • Significant lagere energiekosten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Minder last van ongedierte
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteOud-Heverlee
Postcode3053
Gasverbruik21.780 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€171,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna bekijk je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Haasrode te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Haasrode is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 960 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €240 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De prijzen variëren rond €1775 en het bespaart circa €220 p/jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Haasrode kost gemiddeld €4800. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. De besparing loopt op tot €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12800. Je profiteert van zo’n €840 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast kennen we diverse populaire alternatieven. Hieronder praten we over de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Haasrode (april 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Haasrode is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2600 m3. De besparing komt neer op €1450 per jaar. Hieronder bekijk je de totale kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Haasrode. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4150)
€645
(€4600)
€1040
(€8500)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€170
(€2600)
€395
(€3200)
Spouwmuur€370
(€1050)
€500
(€2275)
€880
(€3550)
HR++ glas€195
(€2875)
€280
(€3200)
€430
(€4625)
isolatie haasrode 3053

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Haasrode?

Waarom moet ook ik mijn huis in Haasrode isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Mega of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3700 en geeft een besparing van €215 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grote werkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. In de box hieronder komen we met kort & bondige info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Oud-Heverlee

Via de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Oud-Heverlee meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oud-Heverlee
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Haasrode wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Haasrode voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Haasrode. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een aangename warme woning en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment