Woning isoleren Langdorp

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Langdorp? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld plat dak isoleren of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Onderstaand vind je nuttige informatie over isolatie Langdorp. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van muren en koudeval. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-langdorp-3201

 • Snel terugverdiend
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAarschot
Postcode3201
Gasverbruik21.950 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€167,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna vind je de interessantste toepassingen om jouw woning in Langdorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Langdorp is financieel toegankelijk (ongeveer € 740 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten bedragen zo’n €1675 en je bespaart al snel €240 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, folie, steenwol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Langdorp kost gemiddeld €4550. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1050. De besparing loopt op tot €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11500. Daarmee bespaar je plusminus €990 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast kennen we verscheidene aantrekkelijke werkzaamheden. Hieronder beschrijven we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Langdorp (april 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of bijdragen aan een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van de woning in Langdorp is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2175 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal ontdek je de uiteindelijke kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Langdorp. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3800)
€795
(€6750)
€940
(€9800)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€170
(€2400)
€300
(€3300)
Spouwmuur€385
(€800)
€630
(€2375)
€800
(€3600)
HR++ glas€205
(€1875)
€315
(€3425)
€395
(€4900)
isolatie langdorp 3201

Plekken in de regio:

Actuele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Langdorp?

Waarom zou ik mijn huis in Langdorp isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf als Watz of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3550, waarbij u een besparing realiseert van €235 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier achterhaal je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse werkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hierna ontdek je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Dema, Big Mat, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom isolatiepremie in Aarschot

Door een speciale premie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Aarschot in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Aarschot
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Geholpen door tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Langdorp wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Langdorp voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Langdorp. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen leiden tot een comfortabele leefomgeving en veel lagere gaskosten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment