Woning isoleren Vaalbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vaalbeek? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Via haalbare maatregelen als bijv. isolatie van de bodem en buisisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hierna bekijk je diverse informatie over isolatie Vaalbeek. We bespreken items als isolatie van buitenmuren en houtwol isolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-vaalbeek-3054

 • Flinke besparing
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Minder uitstoot van CO2
 • Maak je huis stiller
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteOud-Heverlee
Postcode3054
Gasverbruik21.790 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€171,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand check jij de interessantste werkzaamheden om je woning in Vaalbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vaalbeek is betaalbaar (al vanaf € 830 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €220 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten liggen rond €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €265 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, icynene, dekens, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vaalbeek kost zo’n €5250. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1210. De besparing loopt op tot €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12100. Hiermee bespaar je pakweg €900 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we nog meer interessante alternatieven. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Vaalbeek (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of wellicht een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Vaalbeek is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2750 m3. Dat is dus al gauw €1275 per jaar. Onderstaand kijken we naar de gemiddelde kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Vaalbeek. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3050)
€655
(€4600)
€960
(€9450)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€170
(€2000)
€340
(€3600)
Spouwmuur€350
(€1025)
€560
(€2500)
€925
(€3625)
HR++ glas€205
(€2625)
€315
(€3800)
€410
(€5350)
isolatie vaalbeek 3054

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Vaalbeek?

Wat is het voordeel van mijn woning in Vaalbeek isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Eneco en Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3225 en dat levert gemiddeld op €275 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op die manier analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse activiteiten zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hierna check je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een dure oplossing

Info over isolatiepremie in Oud-Heverlee

Met behulp van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Oud-Heverlee meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oud-Heverlee
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door onderstaande tips kom je met een isolatieplan Vaalbeek wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Vaalbeek voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Vaalbeek. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment