Woning isoleren Affligem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Affligem? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van enkele acties zoals vliering isoleren of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal tref je bruikbare informatie over isolatie Affligem. We gaan aan de slag met items als HR++ glas en EPS isolatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-affligem-1790

  • Maandelijkse lagere energiekosten
  • Minder problemen met trek/tocht en vocht
  • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
  • Voor klein en groot budget
  • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAffligem
Postcode1790
Gasverbruik20.670 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€161,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna lees jij de populairste onderdelen om een woning in Affligem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Affligem is financieel toegankelijk (rond de € 900 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €210 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn zo’n €1775 en het resultaat is zo’n €220 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Affligem kost +/- €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11400. Het rendement is plusminus €760 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we meerdere alternatieve vormen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire werkzaamheden.

  • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
  • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
  • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
  • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
  • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Affligem (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van woning/huis in Affligem is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2350 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 per jaar. Hierna vind je de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Affligem. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3350)
€815
(€6500)
€1140
(€8500)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€210
(€1750)
€300
(€2950)
Spouwmuur€395
(€1250)
€470
(€2750)
€925
(€3150)
HR++ glas€210
(€2275)
€340
(€3125)
€410
(€4550)
isolatie affligem 1790

Erkende Isolatiemerken:

  • Kingspan Unidek
  • Meuwissen
  • Soprema
  • Delta
  • IKO enertherm

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Affligem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Affligem isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3400, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hierna vind je een samenvatting van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

  • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
  • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
  • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
  • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
  • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
  • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
  • XPS: een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Affligem

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

  • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
  • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Affligem meebetaalt.
  • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
  • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
  • Wanneer je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
  • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Affligem
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Affligem wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

  1. Basissituatie

    Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Affligem voor een speciaal adviesgesprek.

  2. Hoe zit het met de financiën?

    Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

  3. Specialisten vergelijken

    Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Affligem. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

  4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

    Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een comfortabel leefklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

  5. Zorg voor voldoende ventilatie!

    In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment