Woning isoleren Kester

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Kester? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een investering zoals HR++ glas en isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder komen we met uitgebreide informatie over isolatie Kester. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolerende deuren en condensvorming. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-kester-1755

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een prettig leefklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Voor klein en groot budget
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGooik
Postcode1755
Gasverbruik21.320 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€164,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze website check jij de meest toegepaste onderdelen om je woning in Kester te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kester kan erg voordelig (om en nabij de € 790 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €270 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen zijn gemiddeld €1825 en de besparing loopt op tot €280 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Kester kost doorgaans €4550. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €13300. Je profiteert van grofweg €810 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0bestaan er verschillende alternatieve alternatieven. In de volgende paragraaf bespreken we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Kester (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van de woning in Kester kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 op jaarbasis. Hieronder bekijk je de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Kester. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3800)
€575
(€7450)
€1200
(€9550)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€225
(€2400)
€310
(€3050)
Spouwmuur€310
(€1725)
€510
(€2700)
€880
(€3275)
HR++ glas€215
(€2125)
€335
(€3475)
€435
(€4700)
isolatie kester 1755

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Kester?

Wat is het voordeel van mijn woning in Kester isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Eneco en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225 en dat bespaart tot €260 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Dan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende projecten als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hierna tref je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Big Mat, Dema, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Gooik

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Gooik in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gooik
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door middel van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Kester wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere enkel glas, verouderde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Kester voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Kester. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en zorgen voor een laag energietarief. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment