Woning isoleren Lustin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Lustin? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij haalbare maatregelen als isolatie van de schuur en tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder bekijk je nuttige informatie over isolatie Lustin. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over deuren isoleren en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-lustin-5170

 • Besparen op energiekosten
 • Meer warmte en minder vocht
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieNamen
GemeenteProfondeville
Postcode5170
Gasverbruik20.870 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€166,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje tref jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Lustin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lustin is voordeling (om en nabij de € 990 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €285 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn ongeveer €1925 en het resultaat is zo’n €200 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lustin kost ongeveer €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. De besparing loopt op tot €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Het voordeel is grofweg €920 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we nog een aantal aantrekkelijke oplossingen. Hieronder benoemen we de interessantste oplossingen.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Lustin (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een duurzame maatschappij? Isoleren van jouw huis in Lustin is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2700 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €875 (jaarlijks). Hierna tref je de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Lustin. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4350)
€835
(€6150)
€1080
(€9300)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€180
(€2100)
€335
(€2800)
Spouwmuur€305
(€1625)
€680
(€2175)
€800
(€3475)
HR++ glas€235
(€2775)
€280
(€4275)
€350
(€4975)
isolatie lustin 5170

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Lustin?

Waarom juist nu mijn huis in Lustin isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf als Watz en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3550 en besparen tot €205, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke klussen als isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze pagina lees je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Brico, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Profondeville

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Profondeville meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Profondeville
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Lustin wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Lustin voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Lustin. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen leiden tot een optimale leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment