Woning isoleren Saint-Martin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Saint-Martin? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals HR++ glas of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna check je uitgebreide informatie over isolatie Saint-Martin. Je leest uitvoerig over topics als triple glas en energiebespaarlening. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-saint-martin-5190

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Vocht absorberend vermogen
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieNamen
GemeenteJemeppe-Sur-Sambre
Postcode5190
Gasverbruik20.940 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€167,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website achterhaal jij de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Saint-Martin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Saint-Martin is goed te betalen (vanaf ongeveer € 840 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1750 en de potentiële besparing ligt op €195 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, dekens, glaswol, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Saint-Martin kost zo’n €5800. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12900. Daarmee bespaar je om en nabij €950 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er nog een aantal rendabele uitvoeringen. Hieronder bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Saint-Martin (februari 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en ook een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Saint-Martin kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. De besparing komt neer op €1450 per jaar. Hierna kijken we naar de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Saint-Martin. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3600)
€785
(€5600)
€1150
(€9850)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€175
(€2450)
€335
(€2950)
Spouwmuur€375
(€1150)
€560
(€2675)
€860
(€3050)
HR++ glas€220
(€2350)
€280
(€4050)
€415
(€4600)
isolatie saint-martin 5190

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Meer weten over het isolatiebedrijf in Saint-Martin?

Waarom moet ook ik mijn huis in Saint-Martin isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Essent en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3325 en geeft een besparing van €210 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan zie je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide investeringen zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hierna bekijk je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over isolatiepremie in Jemeppe-Sur-Sambre

Mede door de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Jemeppe-Sur-Sambre
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Saint-Martin wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om geen HR++ glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Saint-Martin voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Saint-Martin. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren in een optimaal wooncomfort en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment