Woning isoleren Moustier-Sur-Sambre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Moustier-Sur-Sambre? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met enkele acties als spouwmuren isoleren en radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hierna bekijk je diverse informatie over isolatie Moustier-Sur-Sambre. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals schuimstrips en spouwanker. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-moustier-sur-sambre-5190

 • Een flink lagere energierekening
 • Een prettig binnenklimaat
 • Groene investering
 • Voor iedere portemonnee
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieNamen
GemeenteJemeppe-Sur-Sambre
Postcode5190
Gasverbruik20.920 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€167,27

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina vind je de populairste onderdelen om jullie woning in Moustier-Sur-Sambre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Moustier-Sur-Sambre is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 920 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten liggen rond €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €215, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, steenwol, folie, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Moustier-Sur-Sambre kost om en nabij de €4800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1220. Het rendement is al snel €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Het voordeel is plusminus €840 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we nog enkele vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hieronder praten we over de interessantste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Moustier-Sur-Sambre (februari 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en ook een bewuste maatschappij? Isoleren van de woning in Moustier-Sur-Sambre kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2950 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €850 (jaarlijks). Onderstaand berekenen we de uiteindelijke kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Moustier-Sur-Sambre. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4250)
€615
(€7300)
€1010
(€8350)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€220
(€2200)
€340
(€3450)
Spouwmuur€355
(€875)
€460
(€2700)
€925
(€3125)
HR++ glas€250
(€2475)
€270
(€3175)
€420
(€4950)
isolatie moustier-sur-sambre 5190

Populaire Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Moustier-Sur-Sambre?

Waarom juist nu mijn huis in Moustier-Sur-Sambre isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Eneco of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3150 en besparen tot €315 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke acties zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Onderstaand lees je meer info over de meest populaire soorten. Te koop bij bekende bouwmarkten als Dema, Brico, Hubo, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Jemeppe-Sur-Sambre

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Jemeppe-Sur-Sambre
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Moustier-Sur-Sambre wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Moustier-Sur-Sambre voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Moustier-Sur-Sambre. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment