Woning isoleren Mornimont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Mornimont? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering zoals muren isoleren of verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina ontdek je belangrijke informatie over isolatie Mornimont. Je kunt denken aan thema’s als isolatie van muren en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-mornimont-5190

 • Forse besparing mogelijk
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieNamen
GemeenteJemeppe-Sur-Sambre
Postcode5190
Gasverbruik20.910 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€167,11

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna ontdek jij de aantrekkelijkste manieren om een woning in Mornimont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mornimont is financieel toegankelijk (om en nabij de € 790 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De tarieven bedragen zo’n €1950 en het resultaat is zo’n €185 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, icynene, glaswol, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Mornimont kost doorgaans €5850. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Het rendement is ong. €910 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er verschillende rendabele alternatieven. In onderstaande tekst beschrijven we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Mornimont (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en uiteraard een energiezuinige wereld? Isoleren van woning/huis in Mornimont kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2425 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 (jaarlijks). Op deze pagina berekenen we de totale kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Mornimont. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4000)
€735
(€7200)
€1200
(€9600)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€290
(€2500)
€400
(€3450)
Spouwmuur€200
(€1500)
€470
(€1950)
€930
(€3125)
HR++ glas€195
(€2600)
€315
(€4000)
€380
(€4700)
isolatie mornimont 5190

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Mornimont?

Waarom moet ook ik mijn huis in Mornimont isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3950, dat betekent een winst van 295 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige werkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Hieronder bekijk je nuttige informatie over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Brico, Dema, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over isolatiepremie in Jemeppe-Sur-Sambre

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Jemeppe-Sur-Sambre
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen door te isoleren. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Mornimont wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Mornimont voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Mornimont. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment