Woning isoleren Balâtre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Balâtre? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een aantal stappen zoals je dak isoleren of isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna lees je waardevolle informatie over isolatie Balâtre. Je kunt denken aan topics als triple glas en Pur Isolatieplaten. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-balatre-5190

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • Een warmere én stillere woning
 • Hogere woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteJemeppe-Sur-Sambre
Postcode5190
Gasverbruik20.890 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€166,80

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf check je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Balâtre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Balâtre is voordeling (plusminus € 880 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn gemiddeld €1675 en het bespaart circa €220 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Balâtre kost ongeveer €4450. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Daarmee bespaar je plusminus €840 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we meerdere interessante vormen. Hieronder benoemen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Balâtre (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of een bewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Balâtre is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2500 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1000 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal check je de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Balâtre. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4150)
€875
(€7100)
€1050
(€8100)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€190
(€1750)
€310
(€3500)
Spouwmuur€375
(€900)
€750
(€2050)
€900
(€3225)
HR++ glas€200
(€2525)
€325
(€3550)
€415
(€5075)
isolatie balatre 5190

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Balâtre?

Waarom juist nu mijn huis in Balâtre isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Engie of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €235 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote projecten zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hieronder check je nuttige informatie over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Brico, Hubo, Dema. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Jemeppe-Sur-Sambre

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Jemeppe-Sur-Sambre
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Middels het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Balâtre wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Balâtre voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Balâtre. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een prettige leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment