Woning isoleren Bois-De-Villers

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Bois-De-Villers? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een investering als bodemisolatie en radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je nuttige informatie over isolatie Bois-De-Villers. Dit kan gaan om topics als isolatie van de zolder en verschillende materialen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-bois-de-villers-5170

 • Uitstekend rendement
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Meer stilte in huis
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieNamen
GemeenteProfondeville
Postcode5170
Gasverbruik20.850 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€166,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje tref jij de interessantste werkzaamheden om je woning in Bois-De-Villers te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt warmte beter vast, met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bois-De-Villers is interessant (vanaf zo’n € 980 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €210 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De kosten variëren rond €1800 en de besparing loopt op tot €230 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bois-De-Villers kost doorgaans €5200. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Het rendement is ongeveer €820 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0zijn er verschillende mogelijke alternatieven. In onderstaande tekst beoordelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Bois-De-Villers (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of een energiebewuste samenleving? Isoleren van jouw woning in Bois-De-Villers kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2125 m3. Dat komt neer op €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website komen we met de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Bois-De-Villers. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3900)
€795
(€5400)
€1240
(€8050)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€185
(€2300)
€305
(€3000)
Spouwmuur€345
(€1150)
€630
(€2450)
€840
(€3475)
HR++ glas€215
(€1900)
€340
(€3125)
€390
(€5400)
isolatie bois-de-villers 5170

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Bois-De-Villers?

Wat is het voordeel van mijn woning in Bois-De-Villers isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier als Engie of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3475, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grote maatregelen als gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hierna vind je nuttige informatie over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Handy Home, Dema, Brico, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over isolatiepremie in Profondeville

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Profondeville aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Profondeville
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Bois-De-Villers wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Bois-De-Villers voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Bois-De-Villers. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een aangename leefomgeving en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment