Woning isoleren Thon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Thon? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een aantal stappen als bijv. isolatie van de zolder en naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je uiteenlopende informatie over isolatie Thon. Je kunt denken aan topics als isolatie van de garage en houten vloer isoleren. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-thon-5300

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Ook geluidswerend
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteAndenne
Postcode5300
Gasverbruik21.030 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€162,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop achterhaal jij de interessantste methodes om jouw woning in Thon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Thon is aantrekkelijk (al vanaf € 830 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn ongeveer €1825 en het bespaart circa €190 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Thon kost plusminus €5500. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11400. Dit levert op zo’n €850 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we allerlei interessante alternatieven. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Thon (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of een groenere samenleving? Isoleren van een huis in Thon is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2150 m3. Dat is dus al gauw €1225 op jaarbasis. Hieronder kijken we naar de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Thon. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4000)
€725
(€6150)
€1080
(€9050)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€225
(€1850)
€385
(€3000)
Spouwmuur€335
(€825)
€460
(€2100)
€930
(€3600)
HR++ glas€240
(€2350)
€340
(€4025)
€395
(€4600)
isolatie thon 5300

Bekende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Meer weten over het isolatiebedrijf in Thon?

Waarom zou ik mijn woning in Thon isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Mega of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3950 en dat levert gemiddeld op €350 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Dan check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder komen we met een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Handy Home, Dema. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Andenne

Met hulp van een speciale premie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Andenne aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Andenne
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Thon wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Thon voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Thon. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangename warme woning en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment