Woning isoleren Foy-Notre-Dame

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Foy-Notre-Dame? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van muren of radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hierna vind je waardevolle informatie over isolatie Foy-Notre-Dame. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van de bodem en energie besparen tips. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-foy-notre-dame-5504

 • Interessante terugverdientijd
 • Einde van vochtproblemen
 • Duurzame investering
 • Buitengeluid absorberen
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieNamen
GemeenteDinant
Postcode5504
Gasverbruik21.760 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€166,72

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be tref je de interessantste acties om je woning in Foy-Notre-Dame te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Foy-Notre-Dame is voordeling (al vanaf +/- € 820 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €200 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De onkosten fluctueren rond de €1825 en je bespaart al snel €195 p/jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Foy-Notre-Dame kost om en nabij de €4750. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1230. De besparing loopt op tot €850 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12800. Het voordeel is grofweg €960 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er diverse populaire werkzaamheden. In de volgende paragraaf praten we over de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Foy-Notre-Dame (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een energiebewuste maatschappij? Isoleren van woning/huis in Foy-Notre-Dame is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2025 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de verwachte kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Foy-Notre-Dame. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4050)
€715
(€5700)
€960
(€8200)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€250
(€1850)
€360
(€3000)
Spouwmuur€360
(€1675)
€730
(€1925)
€950
(€3375)
HR++ glas€245
(€2800)
€265
(€3650)
€445
(€4700)
isolatie foy-notre-dame 5504

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Foy-Notre-Dame?

Waarom juist nu mijn huis in Foy-Notre-Dame isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Eneco of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Tevens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3800 en dat bespaart tot €295 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Zo ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende investeringen zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. In de box hieronder komen we met een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Dema, Brico, Gamma, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom isolatiepremie in Dinant

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Dinant in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Dinant
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Foy-Notre-Dame wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Via een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Foy-Notre-Dame voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Foy-Notre-Dame. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een prettig leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment