Woning isoleren Calonne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Calonne? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Met een investering zoals isolatie van buitenmuren of isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand check je uiteenlopende informatie over isolatie Calonne. Je kunt denken aan onderwerpen als buisisolatie en steenwol Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-calonne-7642

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Brandbeschermend
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteAntoing
Postcode7642
Gasverbruik22.470 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€168,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand vind jij de interessantste stappen om jouw woning in Calonne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Calonne is interessant (om en nabij de € 880 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten liggen rond €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €245 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, glaswol, steenwol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Calonne kost ongeveer €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €950. Het rendement is al snel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. De winst is ongeveer €960 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we meerdere rendabele oplossingen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Calonne (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of wellicht een duurzame maatschappij? Isoleren van een woning in Calonne is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €825 p/jaar. Hieronder ontdek je de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Calonne. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3850)
€685
(€4900)
€960
(€9900)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€205
(€2500)
€365
(€3400)
Spouwmuur€245
(€825)
€700
(€2600)
€915
(€3225)
HR++ glas€195
(€2875)
€260
(€3675)
€425
(€4550)
isolatie calonne 7642

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Calonne?

Waarom moet ook ik mijn huis in Calonne isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals OCTA+ of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3525, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €300 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Dan zie je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze pagina bekijk je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Gamma. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: neemt geen vocht op

Belangrijke details over isolatiepremie in Antoing

Dankzij de geldende premie wordt een huis isoleren interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Antoing op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Antoing
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Calonne wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Calonne voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Calonne. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezonde leefomgeving en je verbruikt minder energie. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment