Woning isoleren Antoing

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Antoing? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel of buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder lees je belangrijke informatie over isolatie Antoing. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals de gevel isoleren en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-antoing-7640

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Einde van vochtproblemen
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieHenegouwen
GemeenteAntoing
Postcode7640
Gasverbruik23.940 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€177,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf bekijk jij de meest interessante acties om je woning in Antoing te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Antoing is goed te betalen (rond de € 760 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €250 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De tarieven bedragen zo’n €1875 en de besparing op de energienota loopt op tot €225 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, glaswol, steenwol, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Antoing kost doorgaans €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €13300. Je profiteert van grofweg €830 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we verschillende aantrekkelijke vormen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest rendabele opties.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Antoing (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en natuurlijk een bewuste wereld? Isoleren van een huis in Antoing is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2550 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 p/jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Antoing. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3100)
€605
(€5300)
€970
(€8650)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€215
(€2150)
€375
(€3400)
Spouwmuur€305
(€1350)
€640
(€2350)
€930
(€3250)
HR++ glas€200
(€2775)
€305
(€3725)
€370
(€5100)
isolatie antoing 7640

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Antoing?

Waarom moet ook ik mijn huis in Antoing isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Watz of Poweo, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3125, dat betekent een winst van 245 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse maatregelen als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze website check je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Gamma, Hubo, Brico. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Antoing

Via de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Antoing op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Antoing
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Antoing wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Antoing voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Antoing. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren in een optimaal leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment