Woning isoleren Bléharies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bléharies? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met nuttige informatie over isolatie Bléharies. We gaan aan de slag met items als spouwmuurisolatie en energiebespaarlening. Meteen besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-bleharies-7620

 • Uitstekend rendement
 • Een prettig binnenklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Ook geluidswerend
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrunehaut
Postcode7620
Gasverbruik22.350 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€173,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf achterhaal jij de populairste werkzaamheden om een woning in Bléharies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bléharies is betaalbaar (ongeveer € 880 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €235 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten variëren rond €1900 en het resultaat is zo’n €240 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, steenwol, glaswol, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bléharies kost om en nabij de €4550. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Daarmee bespaar je plusminus €940 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we allerlei rendabele opties. In het volgende overzicht beschrijven we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Bléharies (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en ook een duurzame toekomst? Isoleren van jouw huis in Bléharies is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2350 m3. De besparing komt neer op €1400 p/jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de totale kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Bléharies. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3900)
€725
(€6600)
€1150
(€9200)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€235
(€2000)
€400
(€3050)
Spouwmuur€280
(€1625)
€590
(€2150)
€780
(€3075)
HR++ glas€200
(€1975)
€295
(€3825)
€400
(€5100)
isolatie bleharies 7620

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Bléharies?

Waarom moet ook ik mijn huis in Bléharies isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als OCTA+ of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450 en geeft een besparing van €250 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote investeringen zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hierna check je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Brunehaut

Mede door een speciale premie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Brunehaut kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brunehaut
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Bléharies wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bléharies voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Bléharies. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een aangenaam warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment