Woning isoleren Lesdain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Lesdain? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Dankzij een isolatiemaatregel zoals binnenmuren isoleren of verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand ontdek je belangrijke informatie over isolatie Lesdain. Denk aan zaken als radiatorisolatie en purschuim. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-lesdain-7621

 • Besparen op energiekosten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Je kunt klein beginnen
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrunehaut
Postcode7621
Gasverbruik22.400 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€167,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop ontdek jij de meest interessante onderdelen om je woning in Lesdain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lesdain is financieel toegankelijk (al vanaf € 780 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De prijzen bedragen zo’n €2000 en het rendement ligt op zo’n €280 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, steenwol, glaswol, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Lesdain kost ongeveer €4450. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1000. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13100. Daarmee bespaar je plusminus €810 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we verschillende mogelijke mogelijkheden. Hierna bespreken we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Lesdain (juni 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een huis in Lesdain kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2500 m3. Dat is dus al gauw €925 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de hoogte van de investering in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Lesdain. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4350)
€825
(€7200)
€1120
(€8700)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€170
(€2650)
€320
(€3050)
Spouwmuur€290
(€875)
€680
(€1950)
€800
(€3575)
HR++ glas€200
(€2425)
€275
(€3350)
€355
(€4975)
isolatie lesdain 7621

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Lesdain?

Waarom zou ik mijn woning in Lesdain isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Eneco en Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3200, waarbij u een besparing realiseert van €315 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hierna ontdek je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Brico, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over isolatiepremie in Brunehaut

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Brunehaut voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brunehaut
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Lesdain wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Lesdain voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Lesdain. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een warm en comfortabel huis en veel minder stookkosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment