Woning isoleren Rongy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Rongy? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Rongy. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de vliering en stappenplan woningisolatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-rongy-7623

 • Snelle terugverdientijd
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Brandbeschermend
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrunehaut
Postcode7623
Gasverbruik22.420 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€167,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna achterhaal jij de aantrekkelijkste manieren om een woning in Rongy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Rongy is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 830 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €245 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn ongeveer €1875 en het rendement ligt op zo’n €270 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, glaswol, dekens, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Rongy kost ongeveer €4750. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1100. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11400. De winst is pakweg €970 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er allerlei populaire werkzaamheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Rongy (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiezuinige maatschappij? Isoleren van de woning in Rongy is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. De besparing komt neer op €850 per jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de verwachte kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Rongy. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3400)
€865
(€7250)
€920
(€8250)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€205
(€2600)
€370
(€3500)
Spouwmuur€330
(€1700)
€440
(€2150)
€795
(€3625)
HR++ glas€190
(€2750)
€330
(€3550)
€405
(€4550)
isolatie rongy 7623

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Rongy?

Waarom moet ook ik mijn huis in Rongy isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3500 en geeft een besparing van €290 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse activiteiten zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze website tref je een samenvatting van de meest populaire soorten. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Brunehaut

Mede door de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Brunehaut op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brunehaut
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. het advies hieronder kom je met een isolatieplan Rongy wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Rongy voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Rongy. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen leiden tot een prettig binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment