Woning isoleren Lillo

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Lillo? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren of schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website lees je waardevolle informatie over isolatie Lillo. Je kunt denken aan topics als tochtprofielen en thermische bruggen. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-lillo-2040

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een gezond wooncomfort
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode2040
Gasverbruik22.720 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€172,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek jij de populairste methodes om een woning in Lillo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lillo is financieel toegankelijk (rond de € 900 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1825 en het bespaart circa €240 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lillo kost ongeveer €4800. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €960. Het rendement is al snel €720 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Daarmee bespaar je zo’n €830, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we nog enkele vaak toegepaste werkzaamheden. In de volgende paragraaf vermelden we de interessantste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Lillo (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijk een duurzame samenleving? Isoleren van een huis in Lillo is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2050 m3. Dat is dus al gauw €1150 per 12 maanden. Op deze pagina ontdek je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Lillo. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per optie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4300)
€635
(€6450)
€960
(€8150)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€255
(€1800)
€360
(€2700)
Spouwmuur€295
(€750)
€730
(€2100)
€785
(€3275)
HR++ glas€250
(€1825)
€265
(€3250)
€440
(€4900)
isolatie lillo 2040

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Lillo?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Lillo isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Essent en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3750 en dat bespaart tot €275, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande acties zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. In de box hieronder tref je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Big Mat. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over isolatiepremie in Antwerpen

Mede door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Antwerpen meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Antwerpen
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Lillo wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Lillo voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Lillo. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment