Woning isoleren Merksem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Merksem? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een isolatiemaatregel als de binnengevel isoleren of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal vind je nuttige informatie over isolatie Merksem. We gaan aan de slag met onderwerpen als isolatie van de schuur en warmtelekken. Meteen besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-merksem-2170

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een prettig klimaat in huis
 • Verantwoorde investering
 • Relatief snel te plaatsen
 • Hogere woningwaarde

ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode2170
Gasverbruik22.770 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€173,29

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand bekijk jij de populairste stappen om een woning in Merksem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Merksem is financieel toegankelijk (ongeveer € 760 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €240 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €1775 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, EPS parels, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Merksem kost om en nabij de €5650. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1100. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Dit levert op ongeveer €940, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er nog meer mogelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Merksem (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van de woning in Merksem kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. De besparing komt neer op €1225 per 12 maanden. Op deze pagina vind je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Merksem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3350)
€675
(€5450)
€1090
(€8400)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€220
(€2450)
€315
(€3050)
Spouwmuur€260
(€800)
€470
(€2500)
€945
(€3125)
HR++ glas€190
(€2825)
€300
(€3925)
€395
(€4725)
isolatie merksem 2170

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Merksem?

Waarom zou ik mijn woning in Merksem isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Essent en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Tevens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3225 en dat levert gemiddeld op €320, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse werkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Onderstaand tref je meer info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Dema, Hubo, Big Mat. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in Antwerpen

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Antwerpen aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Antwerpen
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Merksem wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Merksem voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Merksem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezond wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment