Woning isoleren Lanklaar

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Lanklaar? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een aantal stappen als spouwmuren isoleren en tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over isolatie Lanklaar. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals het dak isoleren en steenwol Isolatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-lanklaar-3650

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Controle over de temperatuur
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Je kunt klein beginnen
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieLimburg
GemeenteDilsen-Stokkem
Postcode3650
Gasverbruik23.950 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€177,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf bekijk je de populairste toepassingen om je woning in Lanklaar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lanklaar is goedkoop (om en nabij de € 740 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €240 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De prijzen fluctueren rond de €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, PUR schuim, chips, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Lanklaar kost plusminus €5700. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1070. De potentiële besparing ligt op €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Het rendement is om en nabij €920, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we nog meer vaak toegepaste uitvoeringen. Hierna bediscussiëren we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Lanklaar (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Lanklaar kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2325 m3. Dat is dus al gauw €1375 op jaarbasis. Op deze website vind je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Lanklaar. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4050)
€855
(€6500)
€1080
(€9450)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€220
(€2050)
€310
(€3300)
Spouwmuur€235
(€1225)
€730
(€1925)
€850
(€3500)
HR++ glas€200
(€2225)
€320
(€4050)
€375
(€5075)
isolatie lanklaar 3650

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Lanklaar?

Waarom mijn woning in Lanklaar isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Mega en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3850, dat betekent een winst van 325 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Onderstaand ontdek je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Gamma, Brico, Dema, Handy Home, Big Mat, Hubo. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Dilsen-Stokkem

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Dilsen-Stokkem aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Bij een minimum van 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Dilsen-Stokkem
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door middel van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Lanklaar wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Lanklaar voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Lanklaar. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment