Woning isoleren Dilsen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Dilsen? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Middels een aantal stappen als bijv. je spouwmuur isoleren en buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder vind je diverse informatie over isolatie Dilsen. We zoomen in op onderwerpen als gevelisolatie en de groene lening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-dilsen-3650

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Controle over de temperatuur
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Beschermt ook tegen brand
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieLimburg
GemeenteDilsen-Stokkem
Postcode3650
Gasverbruik23.930 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€177,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website lees jij de meest toegepaste methodes om je woning in Dilsen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Dilsen kan erg voordelig (ongeveer € 910 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €290 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn ongeveer €1725 en de winst ligt rond de €285 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Dilsen kost doorgaans €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1070. De potentiële besparing ligt op €790 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11000. De winst is ong. €870 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Ook noemen we diverse aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna bespreken we de populairste opties.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Dilsen (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Dilsen is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2150 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Dilsen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3100)
€645
(€6850)
€1200
(€9650)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€180
(€1850)
€315
(€2900)
Spouwmuur€260
(€900)
€670
(€2300)
€845
(€3575)
HR++ glas€230
(€2550)
€300
(€3100)
€400
(€4800)
isolatie dilsen 3650

Actuele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Dilsen?

Waarom mijn woning in Dilsen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij zoals Eneco en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525 en dat levert gemiddeld op €250 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze website vind je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Brico. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Dilsen-Stokkem

Mede door de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Dilsen-Stokkem in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dilsen-Stokkem
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Dilsen wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Dilsen voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Dilsen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment