Woning isoleren Kobbegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Kobbegem? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met haalbare maatregelen zoals de binnengevel isoleren en tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be lees je bruikbare informatie over isolatie Kobbegem. Je kunt denken aan items als bodemisolatie en verschillende materialen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-kobbegem-1730

 • Supersnel terugverdient
 • Controle over de temperatuur
 • Groene investering
 • Minder storende geluiden
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAsse
Postcode1730
Gasverbruik21.220 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€162,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje achterhaal je de interessantste stappen om jullie woning in Kobbegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kobbegem is goed te betalen (al vanaf +/- € 800 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten fluctueren rond de €1825 en het resultaat is zo’n €200 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, folie, icynene, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Kobbegem kost zo’n €5600. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1150. Het rendement is al snel €770 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11700. De winst is plusminus €920 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast noemen we verscheidene rendabele opties. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Kobbegem (april 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Kobbegem is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. Dat is dus al gauw €1275 per jaar. Op isolatiespecialisten.be tref je de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Kobbegem. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3400)
€615
(€6550)
€970
(€8650)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€265
(€1700)
€385
(€2700)
Spouwmuur€270
(€725)
€680
(€2150)
€850
(€3250)
HR++ glas€245
(€2200)
€260
(€3175)
€360
(€5400)
isolatie kobbegem 1730

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Kobbegem?

Waarom zou ik mijn woning in Kobbegem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Eneco en Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3975 en dat levert gemiddeld op €260 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Onderstaand check je meer info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Dema. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Asse

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Asse in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Asse
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Kobbegem wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Kobbegem voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Kobbegem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment